Starter, bijberoeper, eenmanszaak of vennootschap: vragen over ondernemen heb je ongetwijfeld. En terecht. Want je bent als zelfstandige ondernemer maar beter goed geïnformeerd. Fintegriteit verzamelde daarom voor jou enkele FAQ’s mét onze antwoorden erop.
Borrelen er nog andere vragen in je ondernemersbrein op? Wil je meer weten over een van de onderwerpen? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag uitgebreid te woord. Want begrijpelijke besprekingen maken deel uit van onze aanpak!
Hoeveel kost het om als zelfstandige te starten?
Je voor het eerst registreren als zelfstandige kost eigenlijk niet zoveel. Starten is eenvoudig en relatief goedkoop. Toch komt een goede begeleiding van pas om de juiste zakelijke beslissingen te nemen.
Zo verloopt het:
- Je neemt contact op met een ondernemingsloket om je op te nemen in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Dat is een grote elektronische databank van de overheid die de gegevens van alle ondernemingen in België bijhoudt.
- Je krijgt een ondernemingsnummer dat indien nodig als btw-nummer geactiveerd wordt.
- In totaal kost dit ongeveer 250 euro.
Maar vergis je niet: er komt heel wat kijken bij een onderneming runnen. Investeren, aankopen doen, personeel aanwerven, een bedrijfspand kopen of huren, je boekhouding beheren, in orde blijven met je wettelijke en fiscale verplichtingen …
Vanaf dag één kan je dus advies gebruiken. Want je wil altijd de impact kennen van je beslissingen op je cijfers voor je een zakelijke knoop doorhakt. Je hebt behoefte aan een boekhouder die bij jou als ondernemer past. Die met je meedenkt en je ondersteunt.
Hoe Fintegriteit je bijstaat? We zorgen voor een correcte boekhouding, staan in voor een betrouwbare begeleiding en bundelen met regelmaat alle boekhoudkundige info over je zaak in begrijpelijke besprekingen en verslagen.
Neem contact met ons op voor meer informatie.